Alumni getuigen: Jill over de opleiding Wielercoach

04/01/2022 Thomas Verlinden

Jill (45) volgde de groepsles Wielercoach aan Sportonderwijs, wat het begin was van haar carrièreswitch. Na jaren te werken in een massagesalon, besloot ze eindelijk iets met haar passie te doen en zich te verdiepen in het coachen van wielrenners. Lees hier haar verhaal!

“Mijn eerste job was masseuse, wat ik jaren met veel plezier gedaan heb. Ik haalde enorm veel voldoening uit klanten helpen te ontspannen en pijn te verlichten. Echter, na meer dan 20 jaar begon ik het werk repetitief te vinden en wilde ik een andere uitdaging. Mijn interesse in fietsen is altijd groot geweest en ik wilde er naast mijn hobby ook professioneel mee aan de slag, al moest nog duidelijk worden hoe precies.”

Jill volgde de opleiding Wielercoach. “Dat veranderde mijn hele professionele leven. Ik kreeg een stevige theoretische basis mee, maar ik oefende ook op trainingen geven en voedingsadvies geven. Alles kwam aan bod, van sportpsychologie tot hoe je als coach aan de slag gaat.” Ze koos voor groepslessen, aangezien ze een campus vond bij haar in de buurt en het belangrijk vond om contact te leggen met medestudenten. “Ik woon in Antwerpen, dus de campus was vlakbij. Ik had zin om nieuwe mensen te leren kennen, wat zeker gelukt is: de andere studenten hadden dezelfde interesses als ik, waardoor het enorm goed klikte.”

“Toen ik hoorde dat ik tijdens mijn opleiding de kans had een stage te volgen, heb ik dat meteen gedaan.” Jill ging aan de slag in een fitnesscentrum. “Aan het einde van de lessenreeks was het tijd voor het examen. En raad eens? Ik slaagde met glans! 85%, de hoogste score die ik ooit behaalde! Bij deze wil ik de docent dan ook nog eens van harte bedanken voor alles.”

Jill besloot de stap te wagen en aan de slag te gaan als zelfstandig wielercoach. “Ik heb altijd al op mijn eigen benen willen staan, mijn eigen baas willen zijn. Het was soms spannend, maar ik heb het met volle overtuiging gedaan.” Nu runt ze al een tijdje haar eigen praktijk, waar ze wielrenners van alle leeftijden bijstaat.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Jill? Bekijk dan zeker de opleiding Wielercoach en ga aan de slag!


relatedBlogs

Vijf diploma's waarmee je in elke sector scoort

Digitaal vs. Papier: wat is beter?

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard


relatedCourses


previousLabel

Investir intelligemment dans des formations

nextLabel

Maak je eigen zeep en wasmiddel!

relatedCourses


Wielercoach

Leer van professionals hoe je het potentieel van je renners optimaal benut.

studyCategories


Sport

Voertuigen & Transport

Persoonlijke Ontwikkeling

Psychologie & Therapie

Gezondheidszorg & Welzijn

blogTags


TestimonialWielercoachAfgestudeerdWielrennenFietsFietserAlumniGroepslessenAvondonderwijsVolwassenenonderwijsAfstandonderwijsCoachSport

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0