Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tips

26/02/2021

Zelfstandig als personal trainer aan de slag gaan en je eigen praktijk oprichten heeft heel wat voordelen. Je bent je eigen baas en beslist zelf wie, wanneer en hoe je coacht. Het biedt je een enorme vrijheid. Bovendien kan het je serieus wat opbrengen. Daarom is het ook een populaire beroepskeuze en zal je wel wat concurrentie hebben. Je weet dus maar best hoe je jezelf verkoopt om nieuwe klanten aan te trekken.
 
Ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen hangt volledig af van je lessen en de moeite die je erin steekt. Als je een kwaliteitsvolle PT-opleiding volgt, komt dat ongetwijfeld in orde. Maar het aantrekken van die eerste paar klanten is vaak wat moeilijker. Daarom hebben we hier een paar tips waarmee jij een vliegende start maakt in de fitnessbranche.
 
Tip 1: Bied een gratis proefperiode aan
Mensen houden van het woord GRATIS. Een gratis aanbieding is moeilijk te weerstaan. Het aanbieden van een gratis voorproefje is dan ook de snelste manier om je eerste klanten te krijgen. Wanneer ze naar je toe komen voor de proefperiode, haal jij meteen alles uit de kast om ze te tonen waarom ze terug moeten komen naar jou, en waarom het de moeite waard is om voor te betalen.
 
Tip 2: Maak een goede eerste indruk
Onderschat nooit de waarde van mond-tot-mondreclame. Het is ontzettend goed om op een organische manier klanten te werven. Maak een goede eerste indruk in die eerste les die je geeft. Zorg dat je professioneel en enthousiast overkomt. Je toewijding zal klanten inspireren om hun vrienden over jou te vertellen. En zo gaat de bal al snel aan het rollen!
 
Tip 3: Zorg voor een paar testimonials
Nadat je een paar klanten hebt die tevreden zijn met jou als PT, kan je vragen of ze iets over hun positieve ervaring willen zeggen. Een getuigenis bewijst je bekwaamheid als PT, waardoor je meteen aantrekkelijker wordt voor andere potentiële klanten. Zodra je een paar goede testimonials hebt, kan je ze op je website of op je sociale media zetten. Blijf daarna regelmatig testimonials vragen en posten.
 
Tip 4: Toon dat je sociaal en open bent
Klanten willen een personal trainer waarbij ze zich op hun gemak voelen en waarmee ze vlot kunnen omgaan. Dat kan je online tonen door actief te zijn op sociale media en bijvoorbeeld nuttige video’s te posten. Zo toon je tegelijkertijd dat je weet waar je mee bezig bent én laat je zien wat voor iemand je bent.
 
Een bonustip is het versturen van wekelijkse of maandelijkse e-mails naar al je klanten, of het plaatsen van een wekelijkse blog op je website. 
 
De bovenstaande tips zullen ervoor zorgen dat mensen sneller contact met je zullen opnemen om zich door jou te laten coachen. Waar wacht je nog op? Tijd om je marketing naar een hoger niveau te tillen!


relatedBlogs

Bowls for Glory

Wie kan er een goede personal trainer worden?

Alles wat je moet weten over Sportmasseur wordenpreviousLabel

Wie kan er een goede personal trainer worden?

nextLabel

6 richtlijnen voor een uitstekende video call nettiquette

relatedCourses


Intake en functional screening

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

Anatomie en Fascia-release

Wil je leuke lessen volgen, maar ook supersnel je diploma behalen?

Corrective exercises

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Functional Movements

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Strength en conditioning

Wil je een praktijkgerichte cursus volgen bij een professionele, bevlogen docent?

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Gezonde Voeding

Coaching

blogTags


Opleiding personal trainerPersonal coachingFunctional movementCorrective exercisesNutritionLifestyleIntakeStrengthConditioningAnatomieGezondheidHealthy lifestyleGezond etenFitness

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0