Internationale Dag van het Onderwijs

24/01/2020 Thomas Verlinden

24 januari staat internationaal in het teken van onderwijs. Sta er even bij stil: onderwijs is  één van de belangrijkste en meest waardevolle zaken waarvan je kan genieten. Ontdek er meer over in deze blog! 

 
 
 

Onderwijs binnen onze maatschappij

 

Onderwijs is je krachtigste wapen ooit: Als je de kans hebt om extra kennis te vergaren, waarom zou je dat dan niet doen? Uit recente cijfers blijkt dat ruim 20% van de Europese beroepsbevolking nog steeds kampt met een ernstig tekort aan praktische vaardigheden. Zelfs 25% van de Europese volwassenen beschikt niet over de skills om met  informatie-en communicatietechnologie aan de slag te gaan. Wereldwijd is het bewustzijn van het feit dat kwaliteitsvolle opleidingen nodig zijn wél enorm toegenomen. Toch blijkt nog steeds dat 1 miljard mensen wereldwijd weinig tot geen scholingsgraad heeft.

 

Door zelf een opleiding te volgen of kennis, vaardigheden en attitudes aan te leren, breng je de economische groei en de werkgelegenheid naar een hoger niveau. Je verbetert dus eigenlijk zelf onze maatschappij! Wist je dat onderwijs zo jaarlijks tot 40% bijdraagt op vlak van gezondheid en economische groei?! Onderwijs is dus meer dan nodig om te kunnen meedraaien en het is net daarom dat de toegankelijkheid van onderwijs zo belangrijk is.

 
 

Dag van het Onderwijs

 

Bijna iedereen die je kent zal onderwijs hebben gevolgd. Hoewel heel wat mensen over de luxe beschikken om zonder moeilijkheden te worden opgeleid, is het voor velen in de wereld nog steeds heel moeilijk om toegang te krijgen tot kwaliteitsvol onderwijs. Ongeacht je levensomstandigheden, heeft iedereen recht op kwaliteitsvol en professioneel onderwijs.Het is een mensenrecht. Uiteraard vinden wij dat ook. Er zijn al grote stappen ondernomen, maar toch blijft het belangrijk dat we actie blijven ondernemen om onderwijs nog toegankelijker te maken en internationale grenzen verder uit te breiden.

 
 

Zo zorgen wij voor toegankelijk onderwijs

 

Ook wij als internationale opleidingsverstrekker en grondlegger van flexibel onderwijs doen er alles aan om je van kwaliteitsvol onderwijs te laten genieten, internationale grenzen te blijven verleggen en voor jou elke dag opnieuw onderwijs weer toegankelijker te makenVooruit kijken is daarbij een belangrijke boodschap. We blijven inzetten op innovatie, online technologieën en trends en garanderen toegankelijk onderwijs voor iedereen. Ook nu zijn er weer heel wat ontwikkelingen waarvan je kan genieten:

 
 

Blended-learning

 

Blended learning is een mix van traditioneel onderwijs binnen een leslokaal, aangevuld met online educatief materiaal. Naast klassieke lessen, verruim je dus ook online je kennis. Ontwikkelingen als het kijken van video’s en het digitaal maken van opdrachten en online cursussen, zijn slechts enkele voorbeelden van ‘blended-learning’.

 

eCampus

 

Als student heb je toegang tot een volledig digitaal leerplatform: eCampus. Daar vind je extra cursusmateriaal, extra documenten, illustraties en oefeningen. Het is efficiënt en bovendien ondersteunt en bevordert het de flexibiliteit van je opleiding, wat zorgt voor een nog betere onderwijservaring. Zo maak je van je opleiding een succes!

 

Flowpaper

 

Met Flowpaper beschik je over digitale cursussen en documenten. Je beschikt steeds over up to date materiaal, je raadpleegt handig enkelvoudige pagina’s en documenten en navigeert naar verschillende hoofdstukken. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu! Zelfs na het afronden van je studie heb je (altijd!) de laatste nieuwe versie van je cursus ter beschikking. Komt de cursus bijvoorbeeld 10 jaar later nog eens van pas? Geen probleem! Raadpleeg gewoon je cursus, waar en wanneer je ook bent.

 
 

Internationale studenten over onderwijs

 

Jouw toekomst is onze missie! Het Centrum voor Afstandsonderwijs begeleidt en helpt Belgische, Nederlandse en Internationale studenten. Van in Suriname, tot de Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika en Indonesië op gebied van afstandsonderwijs en thuisstudies. Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle opleiding. Op één jaar tijd is het aantal internationale studenten al verdubbeld!

 

Ondertussen zijn er studenten van over de hele wereld, actief in ongeveer 24 landen waaronder 150 locaties. Ruim 550 000 studenten hebben er al voor gekozen om hun horizon te verbreden, letterlijk én figuurlijk en het aantal neemt nog steeds enorm toe. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie, volg je een opleiding waar en wanneer je maar wilt. Onze studenten delen met plezier hun gedachten over ‘De Dag van het Onderwijs’ en over de flexibiliteit van hun opleiding:

 

Studente: Deborah Canini

 Deborah woont al een tijdje in Dubai. Via de flexibiliteit van een thuisstudie volgt ze toch de cursus ‘Financieel Management’ volledig op eigen tempo.
 
‘Via onderwijs of training ontwikkel je jezelf verder binnen een bepaald vak. Deze vaardigheden breng je over aan anderen en zo doe je die ook weer verder ontwikkelen. Ik vind het vooral belangrijk dat ik voor mijn zelfontwikkeling blijf studeren. En dit elke dag opnieuw. Het helpt je alleen maar  in je werkleven en in je dagelijks leven.’
 

Studente: Saskia Kartodikromo

 Saskia volgde o.a. de thuisstudies ‘balanslezen’ en ‘financieel manager’ en woont in Suriname. 
 
‘Voor mij biedt onderwijs me vooral vrijheid! Vrijheid om te kiezen waar ik voor wil gaan staan, in welk opzicht ik wil groeien en mezelf wil ontwikkelen. Ik besef (vooral als meisje) dat educatie lang niet overal zo vanzelfsprekend is. In Suriname is het niet eenvoudig om van een kwaliteitsvolle opleiding te genieten. Ik ben er dan ook heel dankbaar voor dat ik deze toegang tot kwaliteitsvol onderwijs heb en zo flexibel kan studeren.

 
 

Heb je zin in een nieuwe academische carrière of opleiding?

 

Wil jij je carrièredromen dit jaar ook waarmaken? Wil je gaan voor een life-changing cursus? Onze opleidingsverantwoordelijken staan voor jou klaar om je te begeleiden naar een opleiding die het beste bij jou past. Bovendien heb je niets te verliezen: Ben je geslaagd? Top! Je behaalt een waardevol diploma! Wist je dat je onbeperkt mag herkansen? Samen zorgen we ervoor dat jij dat diploma behaalt! 

 

Neem gerust een kijkje in ons opleidingsaanbod en download een proefhoofdstuk van je favoriete opleiding. Je vindt gegarandeerd de opleiding van je dromen! 


relatedBlogs

Digitaal vs. Papier: wat is beter?

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

Bepaal jouw ideale studiemethodepreviousLabel

Assertiever mensen krijgen meer voordeel

nextLabel

Laat de winterblues je niet naar beneden halen!

relatedCourses


All You Can Study groepslessen

Leerzame en praktijkgerichte lessen van onze professionele, bevlogen docent?

Onderwijsassistent

Onderwijs jezelf in Onderwijshulp en ga voor een stabiele job.

Studiecoach

Schrijf je in voor de opleiding Studiebegeleiding en start meteen als studiebegeleider.

Pedagogie

Volg de opleiding Pedagogie en word een krak in je vak als Pedagoog.

Kindercoach

Volg deze opleiding en word een krak in je vak als Kindercoach.

studyCategories


Toerisme & Recreatie

Persoonlijke Ontwikkeling

Kinderverzorging & Opvoeding

TSO-vakken

BSO-vakken

blogTags


OnderwijsDag van het onderwijsInternationaalInternationale dag onderwijsTrendsOnderwijstrendsOnderwijs vlaanderenDag van het onderwijs 2020OpleidingenAvondonderwijsVolwassenenonderwijsOnderwijs aan huisInternational education day

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0