Begeleid wielrenners naar de top met de cursus Wielercoach

16/04/2024 Thomas Verlinden

Optimaliseer wielerprestaties

Wil je jouw passie voor wielrennen omzetten in een carrière? Ontdek alle geheimen van het coachen van wielrenners met onze thuiscursus Wielercoach. Leer hoe je het perfecte trainingsschema plant en de prestaties van je team optimaliseert. Word een uitzonderlijke wielercoach door alles in jouw eigen tempo te leren.

Wat zegt jouw studieadviseur?

Onze thuiscursus Wielercoach biedt unieke voordelen voor ambitieuze studenten. Met flexibele studietijden en de mogelijkheid om op je eigen tempo te leren, is het de ideale keuze voor drukbezette individuen die hun passie voor wielrennen willen omzetten in een professionele carrière. Bovendien krijgen studenten ook op afstand persoonlijke begeleiding en feedback van ervaren coaches, zodat ze succesvol kunnen worden als Wielercoach.

Ontdek de voordelen van de cursus Wielercoach:

 • Bepaal zelf wanneer en waar je studeert met de thuiscursus Wielercoach: flexibel studeren is mogelijk.
 • Ontwikkel direct toepasbare vaardigheden door realistische opdrachten uit te voeren: onze oefeningen zijn praktijkgericht.
 • Ervaren professionals uit de wielersport bieden persoonlijke begeleiding: zij geven jou individuele feedback en ondersteuning.
 • Na succesvolle afronding van de cursus ontvang jij een diploma als professionele Wielercoach: een officieel diploma!
Wat vertelt jouw docent?

Mijn studenten ervaren steeds weer de voordelen van de thuiscursus Wielercoach. Door de flexibiliteit van het online programma bepalen zij zelf het tempo en passen zij de cursus gemakkelijk in hun drukke schema's. Zij hebben directe toegang tot waardevolle resources, zoals videolessen en studiemateriaal, die hun kennis over coaching en training in de wielersport vergroten. Bovendien kunnen zij deelnemen aan een levendige online community waarin studenten gezamenlijk leren en ervaringen delen. Dit creëert een ondersteunende en stimulerende omgeving die hen in staat stelt om op te groeien tot succesvolle Wielercoaches.

Klaar voor de volgende stap in je carrière?

Word een professionele wielercoach met onze thuiscursus Wielercoach. Leer alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in het werkveld als zelfstandig wielercoach, personal trainer of medewerker in een sportcentrum of wielerploeg. Met jouw diploma heb jij de expertise om professionals en amateurwielrenners te begeleiden. Haal het maximale uit je carrière in de wielersport met deze unieke en informatieve cursus.

Laat je inspireren door een expert:

Dankzij de thuiscursus Wielercoach heb ik naast de nodige kennis en vaardigheden opgedaan, de vrijheid gehad om te studeren op mijn eigen tempo en op momenten die voor mij het beste uitkwamen. Het behalen van het diploma heeft mij een enorme boost gegeven in mijn carrière en heeft deuren geopend die anders gesloten zouden zijn gebleven. Nu ben ik in staat mijn passie voor wielrennen met vertrouwen over te brengen op mijn atleten en hen te helpen hun doelen te bereiken. - Nelle.

Verken de nieuwste trends in de sector

Om je nog verder voor te bereiden op je toekomstige carrière, delen we ook inzichten over de laatste trends en ontwikkelingen binnen de sector:
 

Hedendaagse trends in de Wielercoach wereld strekken verder dan de Belgische grenzen, met focus op nieuwe trainingsmethoden, data-analyse en innovatieve technologieën. De opkomst van indoor cycling en het belang van mentale coaching zijn eveneens onmisbaar in dit domein.

Luister naar inzichten uit de sector:

Ik ben enthousiast over de toewijding en passie binnen de wielersector en geloof dat succes afhankelijk is van zowel fysieke kracht als mentale veerkracht en strategisch inzicht. Het vervult me met dankbaarheid om mijn passie te delen en anderen te inspireren om hun dromen achterna te gaan. Samen kunnen we renners begeleiden en helpen om de weg naar succes te vinden. Laten we deze uitdaging aangaan en onze passie voor de wielersport naar nieuwe hoogtes brengen.


cpSkillsAndSkills

 • Jij stoomt je klanten fysiek én mentaal klaar voor wielerwedstrijden.
 • Je stelt gepersonaliseerde trainingsschema's op als voorbereiding op het wielerseizoen.
 • Je geeft voedingsadvies in functie van specifieke sportieve doelen.
 • Je begeleidt coureurs van alle leeftijden naar topprestaties.


Wielercoach, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeH
 • €274

cContent

 • Anatomie en bewegingsleer
 • Sportvoeding: macro- en micronutriënten
 • Voeding tijdens het sporten
 • Opstellen van trainingsschema’s
 • Basis sportpsychologie
 • Disciplines binnen het wielrennen
 • Sportieve begeleiding van jongeren
 • Starten als zelfstandig wielercoach

blogAvailable


relatedBlogs

Alumni getuigen: Jill over de opleiding Wielercoach

Summer body

10 studietips voor onze studentenpreviousLabel

Het geheime wapen van Pierre

relatedCourses


Wielercoach

studyCategories


Sport

Coaching

blogTags


WielercoachWielrennenWielertrainerWielervoedingSportvoedingSportpsychologieTrainingsschema'sTrainingsadviesTrainingsleerCursusOpleidingSportonderwijsSportopleidingThuiscursusThuisstudie

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-