Sport/Sportcoaching

Sportcoaching

Heb jij een passie voor sport? Wil je graag dagelijks bezig zijn met je passie en in contact komen met andere sporters? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de vraag naar professionele sportcoaches neemt elke dag toe. Mensen zien het belang van sport in en gaan steeds meer sporten. Om optimaal te presteren hebben deze sporters persoonlijke begeleiding nodig. Als sportcoach ben jij perfect geschikt om hen die begeleiding aan te bieden.

In deze cursussen kruip je in het hoofd van de sporters en leer je hoe je ze altijd en overal kan motiveren om het beste van zichzelf te geven en topprestaties neer te zetten. Je benadert sportmannen en -vrouwen niet enkel individueel, maar kom je ook te weten hoe je elke groep tot een heus team kan smeden. Dankzij de bijkomende informatie over het lichaam en voeding word jij een veelzijdig sportcoach.

sportcoaching van A tot Z

winnen als coach

de beste motivatietechnieken

alles over sport en coachen

voor sportfanaten

coaching die records breekt

begeleiding van topcoaches

trainer van sterren

essentieel voor elke coach

de held naast het veld


allCoursesWithinSubtheme Sportcoaching

Sportcoach

Anatomie en Fascia Release

Anatomie en Fascia Release, cpProfessionWithFuture

Tijdens deze cursus anatomie & fascia release leer je alles over het sporterslichaam.

availableVia

Sportcoach

Core Stability Trainer

Core Stability Trainer, cpProfessionWithFuture

Online lessen volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

Sportcoach

Expert Personal Trainer

Expert Personal Trainer, cpProfessionWithFuture

Wil je leuke lessen volgen, maar ook supersnel je diploma behalen?

availableVia

Sportcoach

Expert Personal Trainer

Expert Personal Trainer, cpProfessionWithFuture

Grijp nu je kans en doe iets waar voldoening uit haalt.

Sportcoach

Mental Coach voor Sporters

Mental Coach voor Sporters, begeleid sporters om hun grenzen te verleggen

Volg een praktijkgerichte opleiding in jouw buurt.

Sportcoach

Nutrition en lifestyle

Nutrition en lifestyle, cpProfessionWithFuture

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

availableVia

Sportcoach

Performance coach

Performance coach, begeleid sporters naar de top

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus Performance coach!

Personal Coach, begeleid sporters naar de top

Volg de opleiding Personal Coach en word een krak in je vak als Personal Coach.

Personal Trainer Expert, coach je klanten naar de top

Volg de opleiding Personal Trainer Expert en word een krak in je vak als Personal Trainer.

Sportcoach

Sport Motivatiecoach Allround

Sport Motivatiecoach Allround, help sporters het beste van zichzelf te geven

Leer hoe je stap voor stap sporters begeleidt in hun training, bij hun voeding & motivatie

availableVia

Sportcoach

Sport- en revalidatiecoaching

Sport- en revalidatiecoaching, scoor bij je klanten

Schrijf je in voor je praktijkgerichte opleiding en ontdek alles over revalidatiecoaching

availableVia

Sportcoach

Sportcoach

Sportcoach, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Sportcoach en word veelzijdig coach.

availableVia

Sportcoach

Sportmasseur

Sportmasseur, zelf sporters masseren en blessures omzeilen

Volg de opleiding Sportmasseur en word een krak in je vak als Sportmasseur.

availableVia

Sportpsychologie, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Sportpsychologie en word een krak in je vak als Mental Coach.

Sportcoach

Strength en conditioning

Strength en conditioning, cpProfessionWithFuture

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

availableVia

Wielercoach, cpProfessionWithFuture

Leer van professionals hoe je het potentieel van je renners optimaal benut.


beSureOfYourFuture

Steeds meer mensen beginnen te sporten. En mensen die al langer sporten nemen het steeds serieuzer. Het internet biedt een overvloed aan informatie, maar voor hobbysporters is het moeilijk om de juiste workouts, oefeningen en voeding te vinden die passen bij hun goals. De begeleiding van een professionele sportcoach is daarbij geen overbodige luxe. Als sportcoach help jij hen met persoonlijk advies en begeleid je hen gedurende heel hun weg naar hun doelen, of dat nu een marathon lopen is, of gewoonweg wat kilootjes kwijtgeraken. Met een diploma als sportcoach begin je vlot als zelfstandige, bij een sportclub of een fitnessstudio. Afhankelijk van jouw specialisatie begeleid je jongeren of volwassenen, topsporters of recreatieve sporters, wielrenners of bodybuilders, hele teams of aparte sporters.

In ons fitnesscentrum werven we regelmatig nieuwe sportcoaches aan om onze klanten met professioneel advies bij te staan. Het is altijd een pluspunt als ze een diploma van avond- of afstandsonderwijs hebben. Dan zijn we zeker dat ze mee zijn met de nieuwste trends en genoeg praktijkkennis hebben. Je merkt dat ze goed weten welke oefeningen de klanten moeten doen om de beste resultaten te bekomen. - employerSpeaks

Sportcoach

trendsCapitalized

Fitnessers beperken zich tegenwoordig niet meer tot professionele fitnesszalen. Ze sporten thuis, in de tuin, in het park of ergens anders waar ze voldoende plaats hebben. Veel workouts kunnen gedaan worden zonder specifieke fitnessapparaten of allerlei verschillende gewichten. Dat maakt het enorm flexibel en het verlaagt de drempel om te beginnen sporten. Als sportcoach kan je daar handig op inspelen. Je hebt geen dure apparatuur nodig. Je moet geen fitnesszaal huren. Zoek gewoon mensen die willen beginnen fitnessen en neem ze mee naar het park, of organiseer fitnesssessies in jouw achtertuin. Of online! De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Hoe creatiever je uit de hoek komt, hoe beter! 

Sportcoaching, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elk aspect van het leven, heeft technologie ook in de sportwereld een belangrijke plaats tegenwoordig. Er zijn tal van apps die je sportprestaties bijhouden of waarmee je sportschema´s in kan opstellen. Het is zeker de moeite waard je te verdiepen in dergelijke apps en uit te testen welke voor jou goed werken. Door gebruik te maken van technologie toon je meteen aan je klanten dat je helemaal up-to-date bent. Dat geeft een goede indruk en zorgt voor meer vertrouwen.

Ik wou al een tijdje mijn passie voor sport omzetten in een carrière. Om topsporter te worden was ik al iets te oud, maar om mensen te begeleiden met hun sportcarrière niet. Daarom besloot ik een cursus Sportcoach te volgen. Wat ik handig vond, is dat je niet alleen leert hoe je mensen begeleidt bij het sporten, je leert ook hoe je jouw eerste klanten aantrekt en jezelf op de markt zet. Na enkele maanden had ik al genoeg klanten om de sprong te wagen en me voltijds te werpen op mijn carrière als sportcoach. Nu ben ik dagelijks bezig met sportfanaten zoals ik. Heerlijk is dat! Absoluut een aanrader voor iedereen die graag met sport bezig is en er zijn job van wil maken! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Mensen komen vaak informeren over onze cursussen Sportcoaching. Vaak zijn ze niet zeker of ze voorkennis nodig hebben. Ze vragen zich af of ze zelf al een topsporter moeten zijn, of het ultieme beach body moeten hebben. Maar dat is zeker niet nodig. Zolang je een gezonde passie voor sport en het menselijke lichaam hebt, kunnen wij je de rest aanleren. Iedereen kan leren coachen en een succesvolle carrière uitbouwen in de sportwereld.

niceToKnowHeader

  • Een belangrijk onderdeel van coaching is vertrouwen opbouwen met de personen die je coacht. Daarom is het meer dan alleen kennis over sport en het lichaam hebben, je moet ook weten hoe je hen motiveert en een vertrouwensband opbouwt. Een vlot en professioneel intakegesprek doet wonderen om die goede eerste indruk te maken. Een tip: wees goed voorbereid en toon dat je weet waar je mee bezig bent!
  • Iedere sporter vereist een andere aanpak. Wat voor de ene motiverend werkt, kan voor iemand anders een averechts effect hebben. Stel vragen, leer je sporter goed kennen en ontdek welke aanpak de beste resultaten gaat opleveren.
  • Meer dan 95% van de mensen die de hulp inschakelt van een coach is er enorm tevreden van. Het is onmisbaar voor mensen die serieus werk willen maken van hun gezondheid.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-