Sport/Sportverzorging

Sportverzorging

Topsport gaat onvermijdelijk gepaard met lichamelijke moeilijkheden. In onze cursussen Sportverzorging leer jij hoe je die klachten doeltreffend kan oplossen en aan de slag kan gaan als coach. Door alles te leren over anatomie, fysiologie, revalidatie en taping heb jij een brede medische kennis die je in staat stelt topsporters van elk niveau te helpen. Zo zorg jij ervoor dat ze blessures kunnen vermijden. Je maakt van elke revalidatie een eitje. Schrijf je nu in en help binnenkort topsporters en atleten uit de nood.

anatomie & fysiologie

van taping tot revalidatie

topsport, topzorg

curssussen met zorg gekozen

anatomy & fysiologie leren

gezond voor goud

actuele verzorgingstechnieken

sterk in sportverzorging

voor echte sportfanaten

sportfysiologie van A tot Z


allCoursesWithinSubtheme Sportverzorging

Sportverzorging

Anatomie & Fysiologie

Anatomie & Fysiologie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Anatomie & Fysiologie en bouw je expertise uit.

availableVia

Sportverzorging

Medical Taping

Medical Taping, verzorg je klanten met taping

Volg de opleiding Medical Taping en word een krak in je vak als Massagetherapeut.

availableVia

Sport- en revalidatiecoaching, cpProfessionWithFuture

Wil je leuke lessen volgen, maar ook supersnel je diploma behalen?

Sportfysiologie, start als sportfysioloog en help sporters doelen te bereiken

Volg de opleiding Sportfysiologie en word een krak in je vak als Sportfysioloog.


beSureOfYourFuture

Hoe goed je ook let op je houding. Hoe intensief je ook stretcht voor en na het sporten. Vroeg of laat overkomt het elke sporter: je hebt een blessure opgelopen. Vaak zijn ze onvermijdelijk. Gelukkig zijn we tegenwoordig al ver gekomen in het behandelen van die blessures. Er zijn een heleboel methodes om lichamelijke klachten doeltreffend aan te pakken. Tijdens deze cursussen leer jij alles over die methodes, hoe en wanneer je ze toepast, en waarom ze zo doeltreffend zijn. Met die kennis en ervaring ga jij zonder problemen aan de slag bij het begeleiden van sporters.

Sportverzorging is een essentieel onderdeel van de sportsector. Bij ons fitnesscentrum hebben we enkele vaste verzorgers die onze klanten helpen wanneer ze lichamelijke klachten hebben. Wanneer we iemand nieuw aannemen is een diploma van jullie school altijd een bewijs dat ze kennis van zaken hebben en een goede aanwinst zullen zijn. - employerSpeaks

Sportverzorging

trendsCapitalized

Dankzij bepaalde apps en accessoires zoals smartwatches is het tegenwoordig makkelijk om bij te houden hoe het lichaam reageert op een workout of trainingssessie. Ze monitoren de hartslag, het aantal stappen, het uithoudingsvermogen, de snelheid en meer. Daarnaast zijn er ook programma's om je houding en bewegingspatronen te analyseren. Dit soort technologie is tegenwoordig onmisbaar voor professioneel sportcoaches en PTs. Je identificeert ermee eenvoudig de werkpunten en vooruitgang van je klanten.

Sportverzorging, hundredPercentOfTheTime

We hebben allemaal de sportmicrobe te pakken. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om zichzelf te motiveren en hun sportniveau te verhogen. De fitness ligt bij de meesten ook deels thuis, en parken en bossen vormen onze looppistes. Als coach of instructeur ben je dan ook niet langer gelimiteerd door de fitnesszaal. Daarnaast is er nog veel veranderd op het gebied van sport en bewegen. Sporters kiezen er ook vaker voor om sportactiviteiten individueel of in kleinschalig verband te beoefenen. Er zijn nog maar weinig traditionele sporten. Het palet aan sporten wordt steeds groter en meer divers, waarbij ook sporten komen en gaan als gevolg van rages.

In het middelbaar waren lichamelijke opvoeding en biologie mijn twee favoriete vakken. Het spreekt dan ook voor zich dat ik iets zou doen in de sportsector. Ik besloot enkele cursussen te volgen rond Sportverzorging. Na mijn diploma's te behalen ben ik bij een fitnesscentrum aan de slag gegaan. Voor mij is dit echt een droomjob; elke dag is anders en ik werk voortdurend met mensen die even gepassioneerd met sport bezig zijn als ik. Heerlijk! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Al onze sportopleidingen zijn tegenwoordig zeer populair. Mensen hechten steeds meer belang aan hun lichamelijke gezondheid en zijn bereid er tijd voor vrij te maken. Daardoor is er nood aan goed opgeleide begeleiders die gespecialiseerd advies kunnen geven. Dankzij onze cursussen kan iedereen zich volledig toeleggen op een professionele opleiding en het maken in de sportverzorgingssector.

niceToKnowHeader

  • Sporten heeft enorm veel positieve effecten op het lichaam. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, houdt het gewicht op peil, verlaagt bloeddruk, maakt mensen krachtiger, zorgt dat ze flexibeler worden en het vermindert stress.
  • Het is echter belangrijk dat er op de juiste manier gesport wordt. Wanneer lichamelijke problemen en blessures zich voordoen, moeten ze snel en efficiënt behandeld worden. Anders kunnen er blijvende letsels ontstaan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-